Alegerea fotografului potrivit

Alegerea fotografului potrivit

Cum facem?

Am avut cateva cliente cu care am vorbit despre acest subiect. Ele imi spuneau ca au facut sedinte foto de care nu au fost multumite. De aici au pornit intrebarile catre ele, pentru ca eu una, nu as vrea ca vreun client de-al meu sa fie nemultumit de fotografiile pe care eu i le fac. De aceea pun milioane de intrebari pentru a lamuri toate aspectele si a-i oferi experienta si fotografiile pe care le doreste.

Portofoliul

Mi se pare esential ca atunci cand iti propui sa faci o sedinta foto ( cu o tema anume sau nu ), sa te uiti pe portofoliul fotografului si sa vezi daca el afiseaza in acesta, genul de fotografie care te intereseaza pe tine.
Nu inseamna ca daca la el vezi doar fotografii cu copii, n-o sa stie sa faca si fotografie de portret insa trebuie sa te asiguri ca o va putea face la fel de bine.

Ca de exemplu, eu nu am mai fotografiat nud. Nu stiu daca rezultatele mele ar putea fi macar aproape de cele ale unui fotograf cu mai multa experienta in fotografia de nud si de aceea as indrepta clientul catre un coleg ce sigur i-ar putea oferi o astfel de sedinta foto.

Daca nu gasesti ceea ce cauti, nu strica sa-l intrebi pe fotograf. Asta presupunand ca deja esti indragostita de munca lui si iti plac fotografiile pe care acesta le produce pe alte zone decat cea cautata de tine. Poate are totusi sa iti arate ceva ce a lucrat si inca nu a postat pe site, poate are fotografii pentru care nu are acord de publicare sau poate are alte motive pentru care nu le-a prezentat publicului inca.

Daca nu reusesti sa vezi totusi cateva exemple, atunci e absolut necesar sa ii pui toate intrebarile necesare pentru a te asigura ca sunteti pe aceeasi lungime de unda, ca el o sa poata sa iti ofere experienta pe care tu o cauti si fotografiile pe care ti le doresti, astfel ca atat tu cat si el sa aveti multumire pentru ce a rezultat.

Recuzita

Trebuie sa te asiguri ca atat tu ca si model/client cat si fotograful, aveti toata recuzita necesara obtinerii cadrelor pe care tu ti le doresti, ca el a inteles ceea ce tu doresti in materie de editare ( daca vrei ca fotografiile tale sa arate intr-un anume fel, daca doresti sa iti scoata vreun semn, cicatrice, etc, trebuie ca tu sa ii spui inainte si nu dupa ce iti arata fotografiile 🙂 )

Pretul

Nu am adus in discutie factorul “pret” pentru ca nu asta ar trebui sa fie criteriul principal. Te vei bucura de fotografii o viata intreaga iar mostenitorii multi ani dupa 😛 ca sa te gandesti ca platesti putin mai mult ( asta daca fotograful pe care l-ai ales, e mai scump decat altii ). Gandeste-te ca in pretul lui se regasesc multi ani de munca, multi ani de cursuri, mult echipament achizitionat, astfel incat el sa iti poata oferi astazi o sedinta foto profesionala de exceptie 😉

Urmand aceste idei, e imposibil sa il alegi gresit si sa pleci nemultumita de la sedinta foto.

Fotografii minunate iti doresc iar daca ai intrebari, sunt aici sa-ti raspund. Indrazneste!