Intrebari pentru un fotograf

Intrebari pentru un fotograf

Pentru ca lumea stie ca ma “pricep” sunt deseori intrebata: ce aparat sa-mi iau, de ce nu-mi ies pozele clare sau unde-mi fac si eu album.

Sa le luam pe rand, o sa-ti spun si tie ce le raspund celor ce ma intreaba.

Legat de aparate..iti spun sincer ca nu pot sa-ti dau niciun sfat, nu am nicio preferinta, trebuie ca tu sa decizi ce anume doresti sa fotografiezi, in ce conditii, cat de performant sa fie aparatul sau cat doresti sa investesti iar functie de raspunsurile la aceste intrebari, o sa-ti fie ( doar ) ceva mai usor sa alegi.

Metoda putin mai simpla e sa stabilesti un buget, sa vezi ce variante sunt in gama respectiva de pret si dupa ce faci comparatii intre aparate, citesti review-uri despre ele si vezi fotografii de test facute cu fiecare, te decizi ce sa cumperi.

E dificil dar nu o sa ai pe cine sa dai vina ca te-a indrumat gresit. šŸ™‚

Ca fotografiile sa iti iasa clare, trebuie sa cauti manualul aparatului pe care il folosesti si sa il parcurgi. Eu de la el am pornit pe drumul asta al fotografiei. Citeam si daca nu intelegeam ceva, cautam pe net amanunte lamuritoare iar in felul asta am invatat chestiile tehnice. Tu, daca nu vrei sa devii fotograf, e suficient sa-l citesti si sa faci setarile corecte, asa cum spune manualul. O sa-ti iasa fotografii clare si-o sa fii multumit. E suficient!

Album, unde sa-ti faci tu album?! Exista variante low cost unde poti face anumiteĀ  tipuri de albume. Cewe fotocarte poate sa fie o varianta buna pentru tine. Ca exista albume care nu se pot compara cu cele de la Cewe, asta este foarte adevarat insa pentru a avea unul, trebuie sa cunosti pe cineva care sa stie sa iti faca paginarea si care deja sa colaborezeĀ  cu o firma specializata in productia de albume foto. Calitatea celor din urma este extraordinara iar variantele de coperti si de dimensiuni sunt multiple.
De regula, cei mai multi fotografi lucreaza cu astfel de firme si daca tu cunosti unul, intreaba-l cum te poate ajuta.
( Ma poti intreba si pe mine si-o sa stabilim ulterior detaliile daca asta vrei, un album foto de calitate )

Sper ca aceste informatii sa-ti fie de folos, sa reusesti sa-ti iei aparatul de care ai nevoie, sa-ti iasa fotografiile clare si sa-ti faci si un album cu fotografiile pe care le faci šŸ˜‰